Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2008 16:06

Косово призначило перших послів

Президент і глава уряду Косово - Фатмір Сейдіу та Хашим Тачі - оголосили імена перших чотирьох послів краю, який низка країн визнали як незалежну державу. Про це повідомляється на сайті сербської телерадіокомпанії B92.

Дипломати відправляться в чотири країни - США, Велику Британію, Францію та Бельгію. Послом в Брюсселі стане юрист Алі Кряєзіу, який працював на початку 1980-х в консульстві Югославії в Нью-Йорку. Послом у Вашингтоні буде Авні Спахіу, глава RadioKosovo. У Лондоні представляти інтереси Косово буде радник президента краю Мухамед Хаміті. Послом у Франції стане професор університету Парижа Мухамедін Куллаші.

Посольства Косово скоро відкриються також в Німеччині, Італії, Австрії, Швейцарії, Туреччині та Албанії. Незалежність краю від Сербії, проголошену 17 лютого 2008 року, визнали ціла низка держав. Бєлград продовжує вважати Косово провінцією Сербії. Москва також заявила, що не визнає незалежність краю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Косово призначило перших послів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути