понеділок, 29 вересня 2008 17:35

Космічний корабель "Жюль Верн" затоплений в Тихому океані

Вантажний космічний корабель "Жюль Верн" затоплений в південній частині Тихого океану, повідомляється в спеціальному блозі на сайті ESA, присвяченому спуску корабля. Елементи конструкції корабля, що не згоріли в щільних шарах атмосфери, досягли води в 16:43, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представника Європейського космічного агентства.

Перший вантажний космічний корабель, запущений Європою, відстикувався від МКС шостого вересня. Потім "Жюль Верн" повертався навколо нашої планети по орбіті, висота якої склала 330 кілометрів. В понеділок, 29 вересня, о 11 годині вантажний корабель включив двигуни на шість хвилин. Другий раз двигуни включилися на 15 хвилин о 16 годині. Після цього "Жюль Верн" вийшов на "фінішну пряму" - він почав падати у напрямку до "кладовища космічних кораблів" в Тихому океані.

"Жюль Верн" був запущений до МКС дев"ятого березня 2008 року ракетою-носієм "Аріан-5" (Arian-5) з космодрому Куру у Французькій Гвіані. Стиковка вантажного корабля і станції відбулася третього квітня. "Жюль Верн" доставив на МКС 7,6 тонн вантажу, зокрема, 860 кілограмів палива, 270 кілограмів води, 20 кілограмів кисню в балонах. Найближчими роками Європейське космічне агентство планує здійснити старт ще як мінімум чотирьох аналогів "Жюль Верна".

Зараз ви читаєте новину «Космічний корабель "Жюль Верн" затоплений в Тихому океані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути