Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 17:39

Корсиканські сепаратисти вітають проголошення незалежності Косово

Корсиканська сепаратистська організація Corsica Nazione Independente "з тріумфуванням" підтримала у вівторок проголошення незалежності Косово і вітала "братський народ косоварів" в листі прем"єр-міністрові краю Хашиму Тачі.

"Наш рух знає про відважну боротьбу, яку ведете Ви і народ Косово проти фальшивого суверенітету, який вам хотів нав"язати Белград із статусом автономії, що не дає ніяких твердих гарантій для вашого народу", - йдеться в листі.

Сепаратисти Корсики також висловлюють надію прийняти цього літа у себе на острові делегацію косовського уряду.

Корсика - четвертий по величині острів в Середземному морі і один з 26 регіонів Франції. Боротися за незалежність корсиканці почали ще в 1729 році: вони підняли повстання проти генуезького правління і вели боротьбу за незалежність до 1769, але зазнали поразки. У XVIII столітті корсиканці намагалися добитися відокремлення острова від Франції.

Розквіт сучасного визвольного руху корсиканських сепаратистів припадає на кінець 70-х років минулого століття. Тоді корсиканці почали активну терористичну діяльність, знов вимагаючи відокремлення Корсики від Франції. Об"єктами терору стали жителі острова некорсиканського походження. Останнім часом корсиканські терористи ведуть міжусобну війну, що посилюється традиціями кровної помсти. За останніх 10 років в результаті терактів сепаратистів загинули 3 тисячі людей.

Цікаво, що Держдеп США, що "видає" щорічно список терористичних організацій, які діють в світі, не вважає потрібним включати в цей перелік корсиканців, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Корсиканські сепаратисти вітають проголошення незалежності Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути