неділя, 27 травня 2007 18:09

Королева висловила невдоволення Блером

Королева Великобританії Єлизавета Друга висловила невдоволення деякими аспектами політики прем"єр-міністра Тоні Блера.

Зокрема, вона була "глибоко стурбована" низкою питань, по яких, як їй здається, Блер і його лейбористський уряд діяли недостатньо далекоглядно по відношенню до вікових британських засад. Зокрема, це стосується заборони полювання на лисиць, реформування Палати лордів британського парламенту, відправки британських військових для участі в міжнародних операціях, наприклад, в Іраку та Афганістані.

"Вона також підозрює, що містер Блер витрачав дуже багато часу на загравання з Америкою за рахунок недостатньої уваги до проблем її любої Співдружності", - пише Sunday Telegraph.

Сама королева публічно ніколи не висловлюється на політичні теми і не втручається в повсякденне управління державою. Тронну мову про плани роботи парламенту на майбутній рік для неї пише уряд країни. Проте власну думку з багатьох питання королева може висловити на щотижневих аудієнціях з прем"єр-міністром, зміст яких завжди зберігається в таємниці.

При цьому, за словами джерел при дворі, особистої ворожості до Блера королева не відчуває і у них за десять років склалися хороші, робочі стосунки. "Особливо королева захоплюється його невпинною роботою по налагодженню мирного процесу в Північній Ірландії".

81-річна Єлизавета Друга досвідчений державний діяч, вона перебуває на престолі протягом останніх 55 років. За роки її царювання у Великобританії змінилося вже десять прем"єр-міністрів, а нинішній - Тоні Блер - народився, коли королева вже була на британському престолі, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Королева висловила невдоволення Блером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути