Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 17:18

Король Саудівської Аравії порадив звикати до підвищення цін на нафту

Король Саудівської Аравії Абдулла заявив, що країнам - імпортерам нафти доведеться звикнути до високих цін на неї, передає агентство AFP. "Якщо ці країни хочуть полегшити тягар високих цін на нафту для простих споживачів, вони мають зменшити податок на пальне", - додав Абдулла. Крім того, він відзначив, що Саудівська Аравія встановлює ціни на нафту відповідно до ринкових вимог, незалежно від того, високі вони чи низькі.

В кінці червня ціни на нафту закріпилися на рівні вище 140 доларів за барель. В ході торгів 30 червня вартість барелю нафти перевищила 143 долари за барель. 29 червня президент Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) Шакіб Хеліль попередив про те, що ціни на нафту можуть піднятися до 200 доларів за барель.

Раніше в ході Міжнародного енергетичного форуму колишній прем"єр-міністр Італії Романо Проді відзначав, що збільшення цін на нафту на 10 доларів обходиться світовій економіці в 500 мільярдів доларів.

Саудівська Аравія є найбільшим в світі експортером нафти. Раніше представники країни неодноразово заявляли, що ринок не потребує додаткових поставок сировини, проте 16 червня Саудівська Аравія оголосила про намір підвищити видобуток нафти в липні на 200 тисяч барелів в день - щоб понизити рекордно високі ціни на неї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Король Саудівської Аравії порадив звикати до підвищення цін на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути