середа, 20 жовтня 2021 16:07

Корм для тварин і новорічні подарунки: на що витратили мільйони за "ковідною процедурою"

Корм для тварин і новорічні подарунки: на що витратили мільйони за "ковідною процедурою"
Встановили також факти суттєвих переплат. Фото: pixabay.com

За півтора року дії так званих Covid-закупівель із бюджету витратили майже 35 млрд грн. Але значна частина цих коштів пішла на непов'язані з пандемією речі.

За спрощеною процедурою закуповували пальне, корм для тварин, спортивний інвентар і новорічні подарунки, ідеться в розслідуванні Bihus.Іnfo.

"Торік у березні уряд ухвалив постанову, якою вивів з-під тендерного законодавства закупівлі для боротьби з коронавірусом. Закон дозволив державним і комунальним органам купувати певні товари та послуги по суті без торгів, на будь-яку суму й максимально швидко. Єдина вимога до "ковідних закупівель" - обґрунтувати, що товар дійсно необхідний для боротьби з пандемією. А далі купуй фактично будь-що", - ідеться в повідомленні.

Журналісти встановили також факти суттєвих переплат. В один період одні й ті ж китайські концентратори OLV-10 купували й за 30 тис. грн, і за 60 тис. грн за одиницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги народу" витратили на помічників сотні тисяч гривень

Держаудитслужба нарахувала порушень на 407 млн грн. Водночас штраф, передбачений законом за уникнення торгів, коливається від 25 тис. грн до 51 тис. грн.

Торік із Фонду для боротьби з коронавірусом понад половину - 35 млрд грн - спрямували на "Велике будівництво". На сайті президента створили петицію, у якій вимагають на банерах "Великого будівництва" вказувати, що його здійснюють за гроші платників податків. Розмір напису про податки має розміщуватися на не менш ніж 25% площі рекламного щита.

Зараз ви читаєте новину «Корм для тварин і новорічні подарунки: на що витратили мільйони за "ковідною процедурою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути