Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 07:08

Коран вперше видали українською

Коран вперше видали українською
Книга містить 993 сторінки. Фото:islamdag.ru

"Книга містить 993 сторінки, у ній подано паралельно арабський та український тексти", - каже про примірник першого повного перекладу Корану українською мовою автор перекладу, кандидат історичних наук, викладач Національного університету Острозька академія Михайло Якубович.

19 лютого 2012 року в Саудівській Аравії у "Центрі імені Короля Фагда з друку Преславного Сувою" в місті Медина вийшов примірник першого повного перекладу Корану українською мовою. Рішення про друк видання прийняла спеціальна комісія експертів Центру імені Короля Фагда. Члени комісії засвідчили, що українська версія Корану відповідає доктринальним вимогам тлумачення Священної Книги мусульман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальну книгу про Трампа перекладуть українською

Сама праця, яка містить майже тисячу сторінок, була завершена у 2010 році та затверджена до видання спеціальною комісією Комплексу.

"Переклад пройшов всі необхідні процедури перевірки та отримав схвальні відгуки фахівців. При підготовці перекладу суворо враховувалися вимоги, які Комплекс ім. короля Фагда ставить до подібних робіт. Під час мого перебування в Медині у 2010 році комісія Комплексу затвердила працю до друку", ‒ розповів Михайло Якубович.

У 2013 році повний переклад смислів Корану українською мовою вперше став доступний он-лайн.

Коран — священна книга мусульман, була записана більше чотирнадцяти сторіч тому. В ній нараховується 114 сур (розділів) різної довжини, а всі сури у свою чергу розбиті на аяти (вірші). За різними підрахунками, в Корані від 6204 до 6236 аятів і понад 320 тисяч літер. Це свого роду зведення законів, яких дотримується кожен мусульманин.

Зараз ви читаєте новину «Коран вперше видали українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути