Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2007 10:10

Конституція ЄС буде прийнята до 2009 року

Питання підготовки до брюссельського саміту Європейського союзу 21-22 червня, який ознаменує завершення піврічного головування Німеччини в ЄС, знаходилися в центрі уваги на спільній зустрічі канцлера Ангели Меркель з главами держав та урядів Італії, Угорщини і Литви, яка відбулася в понеділок в німецькій столиці.

Четверо політиків після зустрічі висловили впевненість в тому, що до виборів в Європарламент в 2009 році населення ЄС матиме нову конституцію.

Остаточні віхи подальшого просування конституційного процесу будуть розставлені на саміті в Брюсселі. До того часу Меркель збирається ще провести зустрічі з критиками нової конституції, щоб переконати їх в необхідності постановки ЄС на міцну правову базу.

Всі учасники бесіди були одностайні в необхідності прискорення процесу узгодження нового варіанту конституції після провалу першого проекту на референдумах у Франції та Нідерландах в 2005 році. Прем"єри Італії, Угорщини та Литви підкреслили, що саме завдяки наполегливості і "пробивній силі" голови ЄС, "шанси на просування в європейському конституційному процесі зараз високі, як ніколи".

За даними федерального відомства, до саміту в Брюсселі Меркель проведе в резиденції для гостей німецького уряду Мезеберг ще чотири важливі зустрічі: в п"ятницю - з прем"єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде, в суботу - з главою іспанського уряду Хосе Луісом Сапатеро і з одним з братів Качинських (поки що польська сторона не вирішила, хто зустрінеться з Меркель, президент або прем"єр Польщі), а в неділю - з прем"єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «Конституція ЄС буде прийнята до 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути