Ексклюзиви
субота, 27 вересня 2008 15:20

Конгрес США не проголосував за економічний пакет Буша

Конгрес США не проголосував за економічний пакет Буша
Палата представників конгресу США на засіданні увечері в п"ятницю проігнорувала погрозу вето з боку Джорджа Буша і при 264 голосах "за" і 158 "проти" проголосувала за новий пакет зі стимулювання американської економіки загальним об"ємом в 61 мільярд доларів, передає кореспондент РИА Новости.

Затверджений палатою пакет економічних стимулів в об"ємі 61 мільярд доларів є вже другим таким пакетом після прийнятого в лютому цього року першого пакету об"ємом в 168 мільярдів доларів.

Для того, аби набути чинності, законопроект вимагає подальшого затвердження в сенаті та підпису президента США.

Білий дім в п"ятницю направив в палату представників письмову заяву, в якій йдеться, що, у разі затвердження законодавцями другого пакету зі стимулювання економіки, "президент накладе на цей законопроект вето".

У заяві повідомляється, що, на думку адміністрації Буша, даний пакет "не забезпечить довгострокового зростання економіки і не вирішить найбільш гостру проблему, - нещодавню нестабільність на фінансових ринках".

Затверджений палатою представників законопроект передбачає для стимулювання зростання економіки США збільшення виділення державних витрат і виділення на великі інфраструктурні проекти більше 35 мільярдів доларів, включаючи, зокрема, виділення 18,5 мільярда доларів на транспортні проекти, зокрема 12,8 мільярда доларів на будівництво нових автомобільних доріг.

При цьому ще 3,6 мільярда доларів передбачені для міського громадського транспорту в США, включаючи закупівлю нових автобусів та іншого устаткування.

Законопроект передбачає також збільшення державних витрат на допомогу у зв"язку з безробіттям та виділяє 2,6 мільярда на продовольчі талони для незаможних громадян.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США не проголосував за економічний пакет Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути