Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 07:43

Конгрес США направив чергову резолюцію про імпічмент Джорджу Бушу

Конгрес США направив чергову резолюцію про імпічмент Джорджу Бушу
Палата представників конгресу США на засіданні при 238 голосах "за" і 180 "проти" направила нову резолюцію про імпічмент президентові США Джорджу Бушу для подальшого розгляду в юридичний комітет палати.

Резолюція, внесена колишнім кандидатом у президенти США, конгресменом-демократом Деннісом Кусинічем, вимагає піддати голову держави імпічменту за те, що він використовував помилковий привід і ввів в оману американський конгрес, щоб отримати підтримку для розв"язання війни проти Іраку.

"Президент США Джордж Буш, який вчинив такі дії, винен у порушенні, що заслуговує імпічменту і усунення з посади", - йдеться в тексті документа.

Напередодні голова юридичного комітету палати представників конгресу США конгресмен-демократ Джон Кон"єрс повідомив журналістам, що очолюваний ним комітет планує проведення слухань для розгляду політики адміністрації Буша і дозволить на цих слуханнях конгресменові Кусинічу викласти свою точку зору, але імпічментом президентові комітет при цьому займатися не буде.

"Імпічментом ми займатися не будемо, але поговорити про нього ми можемо", - повідомив конгресмен Кон"єрс.

Це вже друга резолюцію про імпічмент Бушу, внесена Кусинічем за минулий місяць. В середині червня внесли аналогічну резолюцію, що містила 35 статей імпічменту, повний текст якої зачитували на засіданні палати представників, витративши на це 4 години 39 хвилин.

Ще одна невдала спроба протягнути через конгрес рішення про імпічмент Буша була здійснена Деннісом Кусинічем в січні 2008 року.

Раніше мішенню невгомонного конгресмена був віце-президент США Дік Чейні, проте спроба усунути його з посади також зазнала краху, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США направив чергову резолюцію про імпічмент Джорджу Бушу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути