Ексклюзиви
четвер, 15 листопада 2007 09:20

Конгрес проігнорував Буша і виведе війська з Іраку

Палата представників Конгресу США на засіданні увечері в середу проігнорувала загрозу вето з боку Джорджа Буша і 218 голосами "за" при 203 "проти" підтримала законопроект з вимогою завершити виведення основного військового контингенту з Іраку до 15 грудня 2008 року.

Вимога про вивід військ включена в схвалений палатою законопроект про додаткове виділення асигнувань на війну в Іраку і Афганістані у розмірі 50 мільярдів доларів до 1 лютого 2008 року. За декілька годин до голосування Білий дім офіційно заявив, що Буш накладе вето на цей законопроект, повідомляє УНІАН.

У законопроекті сказано, що "протягом 30 днів після набуття чинності цим актом президент повинен почати негайне і організоване виведення збройних сил США з Іраку".

У текст законопроекту включена також заборона на створення постійних військових баз США в Іраку і заборону "на будь-який контроль з боку США над будь-якими нафтовими ресурсами Іраку".

За декілька годин до голосування Білий дім розповсюдив заяву, в якій повідомив, що адміністрація Джорджа Буша виступає "рішуче проти" цього документа, який містить "довільну дату початку виведення військ без урахування ситуації на місці і рекомендацій командувачів", повідомляє 4POST.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес проігнорував Буша і виведе війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути