Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 10:49

Комп"ютер вирахував вірогідність перемоги США у війні з Іраком

Університет американського штату Джорджія оголосив про розробку унікальної комп"ютерної моделі, що дозволяє з високою точністю прогнозувати підсумок військової операції або озброєного конфлікту, йдеться в повідомленні університету.

Модель, зокрема, показала, що у Радянського Союзу практично не було шансів у війні 1979-1989 років у Афганістані, оскільки вірогідність перемоги радянських військ складала лише 7%.

Комп"ютерна модель показує також, що шанси США на перемогу в нинішній війні в Іраку украй невеликі. Навіть за умови продовження американської військової кампанії впродовж десяти років вірогідність перемоги США складає тільки 26%.

Модель, розроблена професором Університету штату Джорджія Патріцією Салліван за підтримки Національного наукового фонду США, спирається на докладний аналіз 122 військових конфліктів, що мали місце в світі після Другої світової війни, в ході яких такі країни, як США, Радянський Союз, Велика Британія, Франція та Китай здійснювали військові дії проти супротивника, який поступався їм силою.

Дослідження показало, що провідні держави, які мали явну військову перевагу, змогли отримати перемогу в 61% військових операцій і не зуміли досягти поставлених цілей у 39% операцій.

Нова комп"ютерна модель, що враховує всі чинники перемог і поразок у озброєних конфліктах за більш ніж 50 років, які пройшли після Другої світової війни, "дозволяє політикам обчислити вірогідність успіху в поточних і майбутніх конфліктах", йдеться в повідомленні університету, за даними якого точність прогнозу цієї моделі складає 80%, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютер вирахував вірогідність перемоги США у війні з Іраком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути