Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 14:31

Комісія знайшла винуватця ДТП на Житомирщині, яке забрало 11 життів

Дорожньо-транспортна подія у Житомирській області 23 травня 2008 року, у якій загинули 11 чоловік, сталася з вини водія вантажного автомобіля Scania. Він порушив Правила дорожнього руху.

До такого висновку дійшла урядова комісія під головуванням міністра транспорту й зв"язку Йосипа Вінського, що розслідувала причини згаданого ДТП, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства транспорту й зв"язку України.

За фактом ДТП порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч 3 ст 286 Кримінального Кодексу України.

Також комісія запропонувала низку заходів для ліквідації наслідків події й недопущенню подібних інцидентів у майбутньому.

Для цього, зокрема, запропоновано внести зміни в Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту й у Положення про обов"язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті в частині обов"язкового страхування пасажирів під час виконання нерегулярних і регулярних пасажирських перевезень.

Також пропонується підготувати проект змін до Закону України "Про автомобільний транспорт", де визначити Порядок проведення рейдових перевірок і Порядок припинення господарської діяльності підприємств автомобільного транспорту, функціонування яких відбувається з порушеннями, небезпечними для життя пасажирів тощо.

Також Міністерству праці й соціальної політики, Київської міський і Рівненській обласній державним адміністраціям доручено вирішити питання призначення родинам загиблих у ДТП пенсій за втратою годувальника; моторному (транспортному) страховому бюро України прискорити виплату страхових відшкодувань родинам загиблих.

Для виконання зазначених заходів на засіданні урядової комісії, що відбулося сьогодні, був підписаний і поданий Кабінету міністрів відповідний Акт комісії.

Нагадаємо, 23 травня на 132-ому км автотраси Київ-Чоп у Житомирській області сталося зіткнення вантажного автомобіля Scania з автобусом Volkswagen LT 35, у результаті чого водій і 10 пасажирів автобуса загинули, а водій вантажівки одержав травми.

Попередньою причиною аварії був названий людський фактор, оскільки водій вантажівки, громадянин Боснії й Герцеговини, виїхав на зустрічну смугу, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Комісія знайшла винуватця ДТП на Житомирщині, яке забрало 11 життів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути