пʼятниця, 03 грудня 2021 13:11

Комісія з етики не оцінюватиме відео Бутусова з гаубицею - через ДБР

Комісія з етики не оцінюватиме відео Бутусова з гаубицею - через ДБР
КЖЕ поки що не буде оцінювати дії Юрія Бутусова на відео, де він стріляє. Фото: Facebook/Юрій Бутусов

Комісія із журналістської етики (КЖЕ) заявляє, що не розглядатиме дії журналіста головного редактора видання "Цензор.Нет" Юрія Бутусова до закриття кримінального провадження, відкритого Державним бюро розслідувань (ДБР).

Відповідну заяву розмістили на офіційному сайті КЖЕ.

28 листопада ДБР повідомило, що розпочало провадження щодо законності дій Бутусова на відео, де він стріляє з гаубиці й каже: "По російських окупантах вогонь".

"Оприлюднення відео, де журналіст і головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов стріляє з гаубиці, стало причиною гострої дискусії в Україні. Ситуація загострилася після того, як 28 листопада Державне бюро розслідувань заявило, що "перевірить законність дій журналіста Бутусова на відео, яке він виклав у мережі", і розпочало кримінальне провадження за фактом публікації", - ідеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР відкрило кримінальну справу за відео журналіста Бутусова "По російських окупантах вогонь"

Користувачі соцмереж і позаштатний радник голови Офіса президента Олексій Арестович зазначили, що висновок щодо етичності вчинку Бутусова має дати саме КЖЕ. Однак комісія заявила, що не оцінюватиме дій журналіста, поки кримінальне провадження відкрите. Там зазначили: відповідно до Положення про комісію мають право відмовити в розгляді звернення, якщо в компетентному суді порушено провадження про розгляд відповідної суперечки.

"З огляду на те, що Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом опублікованого журналістом відео, Комісія не розглядатиме дії журналіста Юрія Бутусова до закриття кримінального провадження. Комісія засуджує будь-які спроби тиску на журналістів. Зокрема й спроби використати комісію для тиску на журналістів", - ідеться в заяві КЖЕ.

Також додали, що її діяльність не може бути спрямована на посилення позицій тієї чи іншої сторони конфлікту, тому що це суперечить засадам саморегуляції.

На пресмарафоні сталася перепалка між президентом Володимиром Зеленським і журналістом. Зеленський звинуватив журналіста у смертях українських військових на Донбасі. У відповідь Бутусов назвав президента брехуном.

Зараз ви читаєте новину «Комісія з етики не оцінюватиме відео Бутусова з гаубицею - через ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути