пʼятниця, 12 листопада 2010 11:56

Коматозного екс-прем'єра Ізраїлю відправили додому

Коматозного екс-прем'єра Ізраїлю відправили додому

Сьогодні, в п'ятницю 12 листопада, колишнього прем'єр-міністра Ізраїлю Аріеля Шарона перевезли з лікарні "Шиба" (Тель а-Шомер), де він знаходився в коматозному стані майже п'ять років, в спеціально обладнану кімнату на фермі "Шикмім".

Близько 7:30 на спеціальному амбулансі Шарона доставили на його сімейну ферму. Наскільки довго Аріель Шарон пробуде вдома, невідомо. Лікарі підкреслюють, що це залежатиме від того, чи не зміниться стан його здоров'я на гірший. Сини колишнього прем'єр-міністра зазначали раніше, що на фермі батько опиниться в звичній обстановці, яка може допомогти йому вийти з коми.

Десятки журналістів чергували всю ніч біля лікарні "Шиба", проте їм не вдалося отримати жодних подробиць з приводу перевезення Шарона додому. Співробітники служб безпеки зробили все можливе для забезпечення "інформаційного вакууму" навколо даної процедури.

У лікарні "Шиба" знаходилися сини Аріеля Шарона, Омрі та Гілад, які займалися організацією перевезення. Вони наполегливо просили журналістів не втручатися в життя їхньої сім'ї і не турбувати їх питаннями з приводу переміщення батька з лікарні на ферму "Шикмім".

На цьому тижні державний Перший телеканал повідомляв, що догляд за Аріелем Шароном в лікарні "Шиба" обходився казні в 1,6 мільйона шекелів на рік. Журналісти намагалися з'ясувати, чи буде домашній догляд за колишнім прем'єром дорожче або дешевше, ніж догляд в лікарні. Але відповіді отримано не було, представникам ЗМІ рекомендували звернутися з цим питанням пізніше в прес-службу глави уряду.

82-річний Аріель Шарон знаходиться в комі майже п'ять років. 4 січня 2006 року він був терміново госпіталізований з діагнозом обширний геморагічний інсульт. Йому була проведена операція. Наступного дня він знову повернувся в операційну. Протягом семи годин нейрохірурги зупиняли обширний крововилив. Світові ЗМІ тоді повідомляли, що ізраїльський прем'єр помер, проте пізніше ця інформація була спростована. Шарон вижив, але впав в коматозний стан. Він був переведений з лікарні "Адаса" в медичний центр "Шиба" при лікарні "Тель а-Шомер". Медики вважають, що шансів на вихід з коми у екс-прем'єра практично не залишилося.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Коматозного екс-прем'єра Ізраїлю відправили додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути