Ексклюзиви
четвер, 10 квітня 2008 13:06

Командувач армією Еквадору на знак протесту склав повноваження

Склав свої повноваження Командувач армією Еквадору генерал Гильермо Васконес. Таке рішення він ухвалив на знак протесту проти відставки міністра оборони країни, звинуваченого раніше в співпраці з ЦРУ, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як відомо, раніше президент Еквадору Рафаель Корреа відправив у відставку міністра оборони країни Велінгтона Сандоваля після того, як останній викликав підозри у співпраці із США.

Втім, вже через кілька днів після відставки Сандоваля, президент Корреа в своєму щотижневому радіозверненні спростував інформацію про зв"язок військовослужбовців Еквадору і ЦРУ.

"Ми з цим покінчили, і тепер ми будемо упевнені в тому, що спецслужби Еквадору не працюють на закордонні сили і через них (ці сили) - на тих, хто нападає на нашу країну", - заявив Корреа, натякаючи на США і Колумбію.

Слід зазначити, що еквадорський лідер розсердився після того, як прочитав повідомлення в пресі про те, що ЦРУ стало відомо про загибель громадянина Еквадору, пов"язаного з угрупуванням "Збройні революційні сили Колумбії" (FARC).

Нагадаємо, що Колумбійські війська 1 березня провели операцію котра мала на меті знищення бойовиків FARC на півдні країни, на кордоні з Еквадором. Під час бою був ліквідований один з вищих командирів FARC Рауль Реєс. Були також захоплені документи FARC, які нібито указували на фінансові зв"язки бойовиків з урядами Венесуели і Еквадору.

Після операції колумбійських військових, які, мабуть, все ж таки зайшли на територію сусідньої держави, Еквадор звинуватив Колумбію у вторгненні на еквадорську територію і спрямував до своїх кордонів війська, але ситуацію вдалося вирішити президентам двох країн на саміті південноамериканських держав.

Проте після висловлених звинувачень Корреа командувач армією генерал Гильермо Васконес заявив про намір скласти свої повноваження через недовіру президента. До нього приєдналися ще кілька високопоставлених військових країни, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Командувач армією Еквадору на знак протесту склав повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути