Ексклюзиви
вівторок, 01 квітня 2008 13:23

Колумбія звинуватила Еквадор у вторгненні в свій повітряний простір

Колумбія в понеділок звинуватила Еквадор у вторгненні в повітряний простір своєї країни. У офіційній заяві, поширеному МЗС Колумбії, йдеться про те, що вертоліт ВПС Еквадору Gazelle був виявлений в колумбійському повітряному просторі в неділю вдень.

На перехоплення порушника були підняті два вертольоти Black Hawk ВПС Колумбії. Встановити радіоконтакт з еквадорським вертольотом не вдалося, вимогу зробити посадку на одному з колумбійських військових аеродромів екіпаж Gazelle також проігнорував, сховавшись на території Еквадору.

Міністерство оборони Еквадору заявило, що розслідує інцидент з вертольотом, відмовившись від яких-небудь подальших коментарів.

Колумбія звинуватила Еквадор в порушенні свого повітряного простору, відзначає ВВС News, через декілька годин після того, як Еквадор подав на Колумбію позов до Міжнародного суду в Гаазі. Колумбія звинувачується в розпилюванні хімікатів в районі кордону з Еквадором. Токсичний гербіцид застосовується Колумбією проти плантацій коки в районі кордону, проте Еквадор стверджує, що такий метод боротьби з виробництвом сировини для наркотиків завдає шкоди здоров"ю її громадян.

1 березня Еквадор звинуватив Колумбію у вторгненні на свою територію. Колумбійські військові тоді провели спецоперацію в таборі бойовиків РЗСК, що знаходився в Еквадорі. У відповідь Еквадор оголосив про розрив дипвідносин з Колумбією і перемістив до кордону з цією країною додаткові військові підрозділи. Дії Еквадору підтримала Венесуела, що також посилила охорону свого кордону з Колумбією і вислала колумбійських дипломатів. Конфлікт вдалося вирішити шляхом переговорів, і 7 березня лідери Венесуели, Колумбії та Еквадору оголосили про відновлення дипвідносин, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Колумбія звинуватила Еквадор у вторгненні в свій повітряний простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути