Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 08:25

Колумбійські повстанці не пустили французьку місію до Бетанкур

Колумбійські повстанці з руху "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК) відмовилися допустити французьку гуманітарну місію до огляду заручників, повідомляє агентство France Presse. Вони мотивували своє рішення тим, що жодної попередньої згоди на присутність місії дано не було.

Літак з дипломатами і представниками Червоного хреста на борту був направлений до Колумбії минулого тижня за ініціативою президента Франції Ніколя Саркозі. Члени гуманітарної місії сподівалися потрапити в розташування колумбійських повстанців, щоб провести медичний огляд заручників, зокрема, Інгрід Бетанкур, яка, як повідомлялося, хвора на гепатит B.

Офіційну згоду на присутність місії в країні дав президент Колумбії Альваро Урібе, пообіцявши припинити військові операції в районі позицій повстанців, тим самим полегшивши контакт французів з членами РЗСК.

У повідомленні РЗСК, поширеному по власних каналах зв"язку, йдеться, що, якби Урібе погодився з вимогами повстанців і вивів війська з південних районів Колумбії раніше, Бетанкур і інші заручники вийшли б на свободу.

Колумбійські повстанці взяли в заручники Інгрід Бетанкур, що має подвійне франко-колумбійське громадянство, в 2002 році. Вона є однією з високопоставлених заручниць в числі приблизно 700 чоловік, утримуваних РЗСК.

У зв"язку з відмовою повстанців прийняти гуманітарну місію Францію заявила про те, що літак з членами місії на борту найближчим часом покине Колумбію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колумбійські повстанці не пустили французьку місію до Бетанкур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути