Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 09:47

Колумбійські бойовики підтвердили повідомлення про смерть свого лідера

Революційні збройні сили Колумбії (РЗСК) підтвердили повідомлення про смерть лідера угрупування Мануеля Маруланди. Представник РЗСК виступив з відповідною заявою в ефірі телеканалу Telesur. Причиною смерті названий серцевий напад, передає агентство Reuters.

Маруланда помер ще 26 березня, проте протягом двох місяців про це нічого не повідомлялося. 24 травня про смерть лідера РЗСК оголосив представник колумбійської армії Давид Моренно. Раніше в пресі неодноразово повідомлялося про смерть Маруланди, але кожного разу ці відомості не знаходили підтвердження.

Новим лідером РЗСК оголошений Альфонсо Кано, який займається в угрупуванні питаннями ідеології, повідомляє AFP.

Мануель Маруланда заснував РЗСК в 1964 році і з тих пір залишався беззмінним лідером угрупування. Він перетворив Революційні збройні сили Колумбії з невеликої групи повстанців-марксистів в найбільшу повстанську організацію Латинської Америки. На сьогоднішній день РЗСК налічує тисячі бійців. За час громадянської війни в Колумбії загинули більше 200 тисяч чоловік.

За деякими оцінками, РЗСК утримують близько 750 заручників. Після появи повідомлень про смерть Маруланди президент Колумбії Альваро Урібе заявив, що лідери РЗСК готові звільнити деяких заручників, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колумбійські бойовики підтвердили повідомлення про смерть свого лідера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути