Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 12:41

Колишньому президентові Грузії Едуардові Шеварднадзе сьогодні 80 років

 Колишньому главі МЗС СРСР і екс-президентові Грузії Едуардові Шеварднадзе сьогодні виповнюється 80 років. Як повідомив сам Шеварднадзе, він відзначає ювілей "без помпезності, у вузькому колі родичів і друзів".

"Близькі і друзі пропонували мені відзначити ювілей у театрі, у ресторані, але я відмовився від будь якої помпезності", - сказав Шеварднадзе.

"Я завжди відзначав день народження дома, так зроблю і зараз. До мене в гості прийдуть мої родичі, близькі і друзі", - заявив він.

У останні місяці Шеварднадзе неодноразово заявляв, що "не бере участі в політичному і громадському  житті країни і не зустрічається з політиками, але як пенсіонер спостерігає за подіями, що відбуваються".

Едуард Шеварднадзе пішов у відставку на вимогу об"єднаної грузинської опозиції у листопаді 2003 року. Він живе на одній з дач колишньої урядової резиденції "Крцанісі" у центрі Тбілісі, яку викупив у середині 1990-х років. У своїй резиденції Шеварднадзе живе один і пише мемуари. Екс-президента Грузії обслуговує броньований Mercedes і особиста охорона, які фінансуються з бюджету Грузії, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому президентові Грузії Едуардові Шеварднадзе сьогодні 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути