Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 08:12

Колишнього конгресмена звинувачують у зв"язках з "Аль-Каїдой"

Колишньому американському конгресменові від Республіканської партії пред"явлені звинувачення у відмиванні грошей, змові та перешкоджанні ходу правосуддя, повідомляє ВВС. Марка Делі Силджандера підозрюють в лобіюванні в Конгресі доброчинних програм, під виглядом яких відбувалося фінансування одного з лідерів афганських моджахедів Гульбеддіна Хекматьяра, активного прибічника "Аль-Каїди" і руху "Талібан".

У звинувачувальному акті говориться, що від імені добродійної організації під назвою "Ісламсько-американське агентство з надання допомоги" в 2003 і 2004 роках на рахунки в Пешаварі, до яких мав доступ Хекматьяр, було переведено 130 тисяч доларів США, виділених урядом для надання гуманітарної допомоги.

Організація була закрита в 2004 році за підозрою у фінансуванні терористів.

Силджандер був членом Конгресу США в період з 1981-го по 1987 рік і протягом одного року був представником США в ООН. В даний час він керує компанією по зв"язках із громадськістю. Поки Силджандер утримується від коментарів з приводу пред"явленого звинувачення, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Колишнього конгресмена звинувачують у зв"язках з "Аль-Каїдой"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути