понеділок, 21 квітня 2008 10:17

Колишній заступник міністра оборони Японії зізнався у хабарництві

Колишній заступник міністра оборони Японії зізнався у хабарництві
Колишній заступник міністра оборони Японії Такемаса Морія в понеділок на процесі в токійському суді визнав себе винним в отриманні 12,5 млн єн (приблизно 110 тис. доларів) у вигляді хабарів від компанії, торгуючої військовим устаткуванням, - Yamada Corp.

За це високопоставлений чиновник купував у компанії устаткування на особливо вигідних для неї умовах. "Я прошу у людей вибачення за скоєння цих злочинів", - заявив в суді Морія.

Нагадаємо, що Такемаса Морія був заарештований в кінці листопада минулого року. За місяць до арешту, звинувачений в хабарах Морія вказав на причетність свого патрона - ексглави міноборони, нинішнього міністра фінансів Фукусіро Нукаги. У свою чергу, Нукага заявив японському парламенту, що не пам"ятає нічого з того, що йому приписують.

Окрім прямого отримання хабарів, заступник міністра оборони близько 300 разів грав в гольф і неодноразово обідав за рахунок компанії в дорогих ресторанах. Під час одного з допитів в парламенті Морія заявив, що на цих обідах також були присутні самі міністри оборони - Фукусіро Нукага і замінивший його в 2006 році Фуміо Кюма, який подав у відставку влітку минулого року за скандальні вислови в захист атомних бомбардувань Хіросіми й Нагасакі, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Колишній заступник міністра оборони Японії зізнався у хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути