середа, 13 червня 2007 09:43

Колишній прем"єр-міністр Ізраїлю повернувся у велику політику

Колишній прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Барак повернувся у велику політику, виборовши, судячи з попередніх даних, перемогу на виборах голови ізраїльської партії "Авода" - основного коаліційного партнера правлячої "Кадіми".

Остаточні результати внутрішньопартійного голосування очікуються найближчими годинами, проте генеральний секретар "Аводи" Ейтан Кабель уже оголосив Барака переможцем.

У ході виборчої кампанії Барак критикував прем"єр-міністра Ехуда Ольмерта, закликаючи його подати у відставку через невдалу торішню ліванську кампанію. Разом з тим Барак дав зрозуміти, що не поспішатиме з переходом у опозицію принаймні до публікації звіту держкомісії, що аналізує дії політичного керівництва й військового командування під час війни.

Сьогодні "Авода" має другу за чисельністю фракцію в Кнесеті та чотири міністерські портфелі.

Барак, якому зараз 65 років, зробив блискучу військову кар"єру, пройшовши шлях від вояка-спецназівця до начальника Генерального штабу. Віхами його політичної біографії стали пости міністра внутрішніх справ, керівника МЗС, і, нарешті, в 1999 році Барак очолив ізраїльський уряд.

За його правління Ізраїль пішов з Південного Лівану й вів активні переговори про мир з палестинцями, в ході яких Барак, на думку його численних критиків, проявив надмірну поступливість. Програвши вибори 2001 року, Барак поступився кріслом прем"єр-міністра Аріелю Шарону, а сам, покинувши політику, успішно зайнявся бізнесом, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Колишній прем"єр-міністр Ізраїлю повернувся у велику політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути