понеділок, 06 жовтня 2008 17:08

Колишній прем"єр Таїланду попросив політичного притулку у Великої Британії

Колишній прем"єр-міністр Таїланду Таксін Чінават попросив політичного притулку у Великої Британії, де він проживає велику частину часу після того, як в 2006 році був усунений в результаті озброєного перевороту, передає агентство AFP.

У британському міністерстві внутрішніх справ підтвердили цю інформацію, заявивши, що Чінават разом з дружиною попросили притулки ще в серпні 2008 року, коли знов повернулися до Великої Британії з Таїланду, порушивши розпорядження суду Таїланду про тимчасове звільнення під заставу.

У Таїланді Таксіна Чінавата підозрюють в корупції та зловживанні владою в особистих цілях. Його дружина, Поджаман Чінават, була визнана винною у несплаті податків і засуджена до трьох років позбавлення волі.

Після того, як Чінават не з"явився у суді, була видана санкція на його арешт. Тим часом в Таїланді при владі залишаються прихильники Таксіна Чінавата: 17 вересня новим прем"єром був обраний Сомчай Вонгсават, який одружений на сестрі Чінавата.

Таксін Чіноват, у минулому медіамагнат, володіє великим грошовим статком. Тільки за продаж своєї частки в найбільшій таїландській медіакорпорації Shin Corp. він та його сім"я отримали 1,9 мільярда доларів. У Чінавата є апартаменти в Лондоні. У 2007 році він придбав за 148 мільйонів доларів британський футбольний клуб Manchester City, який продав наступного року фінансовій групі з Абу-Дабі вже за 380 мільйонів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колишній прем"єр Таїланду попросив політичного притулку у Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути