середа, 20 лютого 2008 18:27

Колишній глава MІ6 відкинув звинувачення в причетності спецслужб до загибелі Діани

Колишній керівник британської розвідувальної служби МІ6 Річард Діалав заявив в суді, що спецслужбам не доручали усунути принцесу Діану, повідомляється на сайті телеканалу Sky News. На допиті Діалав сказав, що йому не відомі випадки виконання замовних вбивств агентами MІ6.

Про причетність спецслужб до загибелі Діани неодноразово заявляв Мохаммед аль-Фаєд, батько Доді аль-Фаєда, загиблого разом з принцесою. Зазвичай MІ6 ніяк не коментує звинувачення на свою адресу.

Принцеса Діана, її друг Доді аль-Фаєд та водій Анрі Поль загинули 31 серпня 1997 року, коли їхній "Мерседес" на повній швидкості врізався в опору тунеля в центрі Парижа. В ході слідства з"ясувалося, що принцесу переслідували папарацці.

Минулого тижня у слідства з"явилися відомості, що в останні дні серпня 1997 року в паризькому готелі "Ріц", звідки Діана і Доді аль-Фаєд відправилися в останню поїздку, працювала група співробітників МІ6. Діалав очолював спецслужбу з 1996 по 2004 рік.

Розгляд у справі про загибель Діани і Доді був початий на вимогу Мохаммеда аль-Фаєда. Він продовжує стверджувати, що його син і принцеса стали жертвою змови спецслужб і британської королівської сім"ї, повідомляєLenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колишній глава MІ6 відкинув звинувачення в причетності спецслужб до загибелі Діани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути