Ексклюзиви
середа, 02 липня 2008 11:55

Колін Пауелл зустрівся з Обамою та Маккейном

Колишній держсекретар США Колін Пауелл зустрівся з кандидатами в президенти демократом Бараком Обамою і республіканцем Джоном Маккейном, повідомляється на сайті CNN. За підсумками бесіди Пауелл ухвалить рішення про підтримку того чи іншого кандидата, проте найближчим часом повідомляти про підтримку не планує.

У штабі Барака Обами підтвердили, що в червні пройшла зустріч кандидата з Пауеллом, проте, як уточнює The New York Times, відмовилися відповідати на питання про те, чи розглядає Обама кандидатуру Пауелла на пост віце-президента. Коментарів з штабу кандидата від Республіканської партії поки не було. За словами прес-секретаря Пауелла, обидві зустрічі були організовані  на прохання кандидатів.

Повідомляється також, що Маккейн і Обама обговорили з Пауеллом свої передвиборчі програми, а також деякі аспекти зовнішньої політики США.

Пауелл займав пост держсекретаря під час першого президентського терміну Джорджа Буша, а при Роналді Рейгані був радником з національної безпеки. Не дивлячись на приналежність до Республіканської партії, Пауелл в деяких питаннях розділяє точку зору політиків-демократів, зокрема, в 1997 році він виступав за підписання Сполученими Штатами багатостороннього договору про заборону хімічної зброї, а перед вторгненням американських військ до Іраку намагався відрадити Джорджа Буша від цього кроку, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Колін Пауелл зустрівся з Обамою та Маккейном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути