Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 11:14

Кофеїн знижує ризик захворювання на рак яєчників

Дослідження, проведене ученими з найстарішого американського університету Гарварду, показало, що алкоголь, куріння і кофеїн не збільшують ризик захворювання на рак яєчників, повідомляє інтернет-служба Американського онкологічного товариства (American Cancer Society).

Раніше вивчення впливу цих чинників на здоров"я жінки давало суперечливі результатів.

До дослідження доктора Шеллі С. Туроджер та її колег з Гарварду, що тривало 28 років, були залучені сто двадцять одна тисяча сімсот одна жінка у віці від 30 до 35 років. Кожні два роки вони мали заповнювати спеціальні анкети з питаннями про спосіб життя. Аналіз анкет показав, що споживання алкоголю і куріння не впливають на ризик розвитку у жінок раку яєчників, а кофеїн може сприяти зниженню цього ризику, особливо у жінок, що ніколи не вживали гормони.

"Здатність кофеїну знижувати ризик захворювання на рак яєчників, особливо у жінок, що не вживали екзогенні гормони, дуже цікава і вимагає подальшого вивчення", – сказала доктор Туроджер про результати дослідження, опубліковані на цьому тижні в журналі Cancer, що випускається Американським онкологічним товариством, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Кофеїн знижує ризик захворювання на рак яєчників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути