субота, 23 лютого 2008 17:47

Кочарян звинуватив опозицію Вірменії в спробі захоплення влади

Президент Вірменії Роберт Кочарян називає події, які відбуваються в країні після виборів голови держави спробою незаконного захоплення влади опозицією.

У цій закавказькій республіці 19 лютого відбулися президентські вибори, на яких переміг прем"єр-міністр республіки Серж Саркісян, набравши, за даними ЦВК, 52,86% голосів. Друге місце в президентських перегонах зайняв екс-президент Вірменії Левон Тер-Петросян з 21,5% голосів.

Проте прихильники Тер-Петросяна не визнають результати виборів. В центрі Єревану з 20 лютого проходять мітинги і ходи, організовані прихильниками екс-президента. Опозиціонери вимагають призначити нові вибори, а також надати їм прямий ефір Громадського телебачення Вірменії.

"Кочарян в суботу провів нараду з керівництвом поліції республіки, протягом якого були обговорені внутрішньополітична обстановка, яка склалася в країні, і відповідні дії правоохоронних органів", - повідомила прес-служба голови вірменської держави.

Зазначивши, що нинішні події у Вірменії, спрямовані на створення штучної напруженості, Кочарян із жалем констатував, що в республіці не сформувалася культура гідного визнання своєї поразки, що також є важливим компонентом демократії.

"Наші дії будуть рішучими і різкими, спрямованими на збереження стабільності та конституційного ладу в країні", - підкреслив президент Вірменії, передавши відповідні доручення правоохоронним органам.

Керівники поліції запевнили голову держави, що поліцейські служби мають достатньо потенціалу для здійснення покладених на них функцій, нейтралізації провокацій, і збереження закону і порядку всередині країни, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Кочарян звинуватив опозицію Вірменії в спробі захоплення влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути