Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2018 19:30

Книга про "розумний будинок" і криптовалюти прийшла в українське село

Сільські бібліотеки України сьогодні дуже страждають від нестачі сучасної та якісної дитячої літератури. І якщо з художньою справи йдуть трохи краще, то на брак науково-популярної скаржаться багато хто.

У зв'язку з цим, благодійний проект ЛакіБукс направив до бібліотек українських сіл нове видання - "Коротка історія технологій, або Як зрозуміті свой ґаджет" Андрія Тужикова.

Ця книга, що зовсім нещодавно вийшла у видавництві "Чорні вівці", розповідає про те, як людство покроково рухалося в сфері інформаційних технологій: від радіохвиль і азбуки Морзе до сучасних ґаджетів. У ній йдеться про "розумний будинок", криптовалюти, нейроінтерфейси і багато іншого, що зараз цікавить підлітків.

"Ми, дорослі, все більше бачимо в сучасних дітях, наскільки інший у них світогляд. Якісно інший. Вони з юних років цікавляться не тільки сучасними технологіями, а й науково-популярною літературою про них. Сільські діти - не виняток. А з урахуванням того, що бібліотека - дуже важливий, а іноді й єдиний центр знань у селі, просто необхідно, щоб такі книги були у нас", - каже Світлана Патяка з бібліотеки у с. Городище.

Всього вже понад сотні сільських бібліотек у всіх кінцях України отримали "Коротку історію технологій...". Валентина Герасимяк із Копачевські сільської бібліотеки вважає, що "такі видання збагачують знання про навколишній світ і допомагають підліткам знайти своє місце в ньому. Діти цікавляться саме такою літературою, тому що вона близька їхнім інтересам і вподобанням".

  Сільські бібліотеки отримали нові книжки
Сільські бібліотеки отримали нові книжки
  Сільські бібліотеки отримали нові книжки
Сільські бібліотеки отримали нові книжки
  Сільські бібліотеки отримали нові книжки
Сільські бібліотеки отримали нові книжки

Книга Андрія Тужикова вже з'явилася на полицях не тільки Копачевської бібліотеки, а й Великих Сорончиців, Бужка, Малих Садів, Стрижівки, Вербівки, Панки, Білозерки та багатьох інших сіл України.

Вирушила "Коротка історія технологій..." і на Донбас. Її можуть прочитати діти з Святогорська, Краматорська, Костянтинівки, Лисичанська, Сєвєродонецька, Новопскова, Слов'янська, Куп'янська, Рубіжного та інших міст і селищ східної України.

У цілому, від ЛакіБукс бібліотеки з усіх куточків України отримали вже понад 500 книг. Раніше від цього благодійного проекту туди були направлені книги "Літо довжина у ДНК" Аліни Штефан, "А що як?.." Ренделла Манро і "Джордж і незламній код" Люсі і Стівена Хокінга.

Зараз ви читаєте новину «Книга про "розумний будинок" і криптовалюти прийшла в українське село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути