Ексклюзиви
пʼятниця, 28 березня 2008 14:22

КНДР запустила ракети на захід

Північна Корея в п"ятницю запустила зі свого західного узбережжя декілька ракет малої дальності. Про це повідомило південнокорейське агентство Ренхап з посиланням на джерела. "Наскільки можна зрозуміти, Північна Корея запустила кілька ракет, як можна помітити, малого радіусу дії в Жовтому морі", - цитує агентство джерело в уряді Південної Кореї.

Якщо повідомлення про це підтвердяться, то може відбутись висилка південнокорейських менеджерів підприємств зі спільної промислової зони, котра розташована на північному боці кордону між двома країнами.

Пхеньян пояснив цей крок жорсткішою позицією, зайнятою Сеулом після приходу до влади консервативного президента Лі Мен Бака. Він, на відміну від попередників, вимагав від Півночі активніших зусиль з ядерного роззброєння і припинення порушень прав людини.

Після цього в державних ЗМІ Північної Кореї почали лунати коментарі, в яких припускалось, що консервативні кола Півдня підривають справу корейського возз"єднання.

Незабаром після повідомлень про запуски ракет північнокорейське державне агентство ЦТАК розповсюдило заяву МЗС КНДР, в якій міститься звинувачення на адресу США в затягуванні робіт з демонтажу ядерних об"єктів Пхеньяну, повідомляє Франс Прес.

Минулого року Пхеньян підписав угоду з Південною Кореєю, Японією, США, Китаєм і Росією про ліквідацію його об"єктів зі збагачення плутонію в обмін на економічну допомогу. Демонтаж повинен проходити у присутності американських спостерігачів.

За умовами угоди, Північна Корея повинна надати декларацію своєї ядерної діяльності. Вашингтон вважає, що в декларації, представленій в листопаді минулого року, не вказані подробиці програми збагачення урану і розповсюдження ядерних технологій до Сирії, в чому США також підозрюють Пхеньян.

У свою чергу Північна Корея стверджує, що програми збагачення урану у неї ніколи не було, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «КНДР запустила ракети на захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути