вівторок, 01 квітня 2008 17:29

КНДР назвала президента Південної Кореї підлабузником США

Північнокорейська державна газета Nodong Sinmun назвала президента Південної Кореї Лі Мун Бака підлабузником США ("U.S. sycophant", цитує текст статті Reuters з посиланням на Корейське центральне новинне агентство). Газета оголосила, що новий південнокорейський президент порушив ледве налагоджену стабільність відносин між двома Кореями. Про це у вівторок повідомляє ВВС News.

Через Nodong Sinmun керівництво КНДР висловило впевненість в тому, що курс, взятий Лі Мун Баком, матиме катастрофічні наслідки. Також в газеті написано, що Північна Корея не потребує якої-небудь допомоги з боку Південної.

Керівництво КНДР образилось на Лі Мун Бака за те, що невдовзі після приходу до влади в лютому 2008 року він під загрозою припинення економічної допомоги зажадав від сусідів поваги прав людини і нагадав їм про необхідність ядерного роззброєння (на даний момент Пхеньян ще не виконав обіцянку вивести з ладу ядерні об"єкти в Йонбені).

Нагадаємо, що минулого тижня Північна Корея вигнала південнокорейських фахівців із спільного підприємства в місті Кесон. А незабаром після цього КНДР провела на своєму західному узбережжі демонстративні випробувальні запуски декількох тактичних ракет, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР назвала президента Південної Кореї підлабузником США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути