Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 08:09

Клінтон звинуватила Обаму у плагіаті

Звинувачення у плагіаті  на адресу сенатора Барака Обами, стало найрізкішим моментом  чергового раунду дебатів між претендентами на пост президента США від Демократичної партії, що пройшов  в Університеті Техасу у місті Остін. "Словесна дуель" Обами і Клінтон відбулася у четвер і зайняла майже дві години, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Цього разу сенатор від Нью-Йорка піддала критиці головне гасло передвиборної кампанії Обами про необхідність змін: "Change you can believe in", заявивши, що йдеться про "зміни, які можна тиражувати", - "Change you can Xerox". Втім, звинувачення в тому, що сенатор від Іллінойсу використовує в своїх виступах слова інших політиків, зокрема, свого друга, губернатора Массачусетсу Деваля Патріка, звучали на адресу молодого законодавця і раніше. Тому навряд чи наслідки цього випаду Клінтон будуть дуже відчутними.

Обама відкинув ці звинувачення і відзначив: "Ми не повинні витрачати час на те, щоб потопити один одного. Ми повинні витрачати час на діяльність по підйому країни", чим викликав овації.

В цілому дебати пройшли у спокійній обстановці, хоча обидва претенденти продемонстрували розбіжності в поглядах на ряд проблем. Серед них - підхід до ситуації у галузі охорони здоров"я і медичного страхування, відносин з Кубою у світлі зміни керівництва цієї країни і деяким іншим питанням.

Зокрема, Обама заявив, що у разі перемоги на президентських виборах в США він буде готовий зустрітися з новим кубинським лідером, який прийде на зміну Фіделю Кастро, "без попередніх умов". "Украй важливо", щоб у такого американо-кубинського саміту "був порядок денний, в який повинні бути включені питання захисту прав людини, зокрема питання звільнення політичних ув"язнених" владою Куби, додав він.

Клінтон, навпаки, вважає, що така двостороння зустріч на вищому рівні не повинна проводитися доти, поки нове керівництво у  Гавані не проведе політичні реформи. Американо-кубинський саміт може відбутися лише у тому разі, якщо Гавана "продемонструє той прогрес, який відповідає нашим інтересам і інтересам кубинського народу", відзначила вона. Серед найважливіших змін на Кубі Клінтон назвала забезпечення великих політичних свобод її громадянам і велику відвертість національної економіки.

Дебати у Остіні відбулися всього за декілька днів до призначених на 4 березня первинних виборів кандидата Демократичної партії на вибори президента в Техасі і Огайо. Як відзначають багато політологів, для Клінтон в цих штатах украй важливо отримати перемогу над Обамою, причому з відчутною перевагою, щоб мати шанс на успішне продовження боротьби за Білий дім. Клінтон програла 11 підряд праймериз і "кокусів" і втратила лідерство у передвиборній гонці. Опитування показують, що у Техасі результати обох кандидатів близькі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон звинуватила Обаму у плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути