понеділок, 05 травня 2008 09:04

Клінтон знищить Іран у разі нападу на Ізраїль

Хіларі Клінтон, кандидат в президенти США, заявила в неділю, 4 травня, що вона не відмовляється від своїх слів про те, що США можуть повністю знищити Іран у разі іранського нападу на Ізраїль із застосуванням ядерної зброї.

За словами сенатора, своїм висловом вона дала зрозуміти Ірану, що йому доведеться заплатити "величезну ціну" за свій удар по Ізраїлю. "Чому у мене повинен бути який-небудь жаль?" - повідомила Клінтон в ефірі телекомпанії АВС.

"Мені ставлять питання про те, що я робитиму, якщо Іран зробить удар по нашому союзникові, по країні, з якою у багатьох з нас є багато зв"язків, якій ми співчуваємо з цілого ряду причин. Так, ми завдамо масованого удару у відповідь по Ірану", - заявила кандидат в президенти США.

"Сама ідея того, що вони (іранці) можуть перетворити на дії ряд обурливих заяв з боку деяких іранських лідерів і навіть думають про те, як стерти Ізраїль з лиця землі, означає, що ми повинні дати їм ясно зрозуміти - це не залишиться без масованого у відповідь удару", - додала вона.

Нагадаємо, що в одному з інтерв"ю Клінтон заявила: "Я хочу, щоб іранці знали, що, якщо я буду президентом, ми завдамо удару по Ірану. Протягом наступних десяти років, якщо вони (іранці) зможуть проявити дурість і подумати про удар по Ізраїлю, ми будемо в змозі їх повністю знищити".

Варто відзначити, що з різкою критикою таких заяв виступив інший кандидат в президенти США від демократів Барак Обама. На його думку, Штатам потрібно змінити тон в зовнішній політиці і відмовитися від ковбойської дипломатії Джорджа Буша, який займається порожніми погрозами і брязканням зброєю.

Обама лідирує в президентській гонці в США. За підрахунками телеканалу CNN, Обама має в своєму розпорядженні 1736 голосів делегатів з"їзду, а Клінтон - 1599. Для висунення кандидатом партії в президенти потрібно 2025 делегатів конвенту.

За матеріалами: Кореспондент, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «Клінтон знищить Іран у разі нападу на Ізраїль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути