Ексклюзиви
субота, 14 грудня 2019 20:03

Кліматичний саміт в Мадриді завершився скандалом

Кліматичний саміт в Мадриді завершився скандалом
Фото: ZIK:UA

Кліматичний саміт ООН в Мадриді завершився з скандалом, оскільки найбільші світові економіки не беруть на себе зобов'язання, закріплені в Паризькій угоді.

Після двотижневого саміту багато делегатів заявили про те, що головуюча на переговорах Чилі підготувала підсумковий текст, який ризикує звернути Паризьку хартію 2015 року проти рішення проблем глобального потепління. Про це повідомляє Reuters в суботу, 14 грудня.

Кліматичний саміт повинен був завершитися в п'ятницю, проте затягнувся через суперечки щодо реалізації Паризької угоди, яка досі не змогла зупинити зростання викидів вуглецю. Також учасники переговорів висловили обурення небажанням великих забруднювачів продемонструвати готовність до скорочення викидів.

Також повідомляється, що якщо великі економіки, такі як Китай, Індія, Японія, Бразилія, Австралія та інші, не зможуть домовитися, то практично зникнуть надії на запобігання катастрофічного підвищення температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії назвав Грету Тунберг "шмаркачкою"

Учасники саміту заявили, що підготовлений Чилі проект підсумкової заяви, був одним з найгірших, які вони бачили на переговорах з клімату.

На кліматичній конференції в Мадриді повинні були обговорити виконання умов Паризької угоди із захисту клімату, підписаної в 2015 році. Тоді 190 країн світу взяли на себе зобов'язання вживати заходів для того, щоб не допустити глобального потепління.

Зараз ви читаєте новину «Кліматичний саміт в Мадриді завершився скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути