середа, 13 серпня 2008 17:40

Київ заполонили турецькі заробітчани

На сьогоднішній день в столиці працюють 4 416 громадян Туреччини. Так, якщо в 2007 році було оформлено 50% від загальної кількості дозволів на працевлаштування іноземців в Києві для громадян Туреччини, то за 7 місяців 2008 року оформлено вже 53,3% дозволів. Про це повідомляють в Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ).

За даними КМЦЗ, друге місце по кількості працівників в українській столиці займає Росія. Зокрема, в поточному році 987 росіян отримали офіційний дозвіл на трудову діяльність в Києві. Крім того, в 2008 році отримали подібні дозволи 665 китайців, 272 поляки і 1 099 осіб з країн СНД. На сьогоднішній день в Києві використовують іноземну робочу силу 2 148 працедавців.

Також за даними КМЦЗ в 2008 році найбільша кількість дозволів на працевлаштування в Києві отримали іноземні громадяни у сфері будівництва. Зокрема, виявили бажання працювати в цій галузі 4 976 чоловік (60% від загальної кількості іноземців). Також іноземці оформляли дозволи на роботу в Києві у сфері торгівлі (1 193 людини, 14,4% від загальної кількості) і на виробництві (239 чоловік, близько 2,8% від загальної кількості). При цьому тільки 72 людини вирішили працювати в області громадського харчування.

Так, часто оформлялися дозволи на працевлаштування по таких спеціальностях, як будівельники, керівні працівники (генеральні директори, директори, заступники керівників, члени правління підприємств), менеджери, педагоги.

У цьому році передбачається значний притік іноземної робочої сили до України, особливо до Києва. За прогнозами КМЦЗ, відповідно повинна збільшитися кількість заяв від працедавців з проханням щодо оформлення дозволів на працевлаштування іноземних громадян. Експерти Центру зайнятості припускають, що число подібних заяв може зрости до 15, а то і 20 тис. за рік. На їх думку, цьому сприятиме початок активних дій по підготовці до проведення Євро-2012, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Київ заполонили турецькі заробітчани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути