Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2008 15:30

Київ залишить Україну без родючих земель

У Києві торгують землею. З прилеглих районів у напрямку столиці щодня везуть тонни чорнозему. Родючий ґрунт купують передовсім заможні особи, які неподалік міста зводять маєтки. Тож прибуткових оборудок не зупиняють навіть регулярні рейди правоохоронців. До того ж, ділки знають чимало способів обійти законодавство і продати фактично вкрадену землю.

Чиновники з існуванням проблеми незаконного вивезення землі погоджується, але реальних методів боротьби з нею не бачить.

Наприклад, Петро Левковський, заступник голови Макарівської РДА: "Щоб зняти цей родючий ґрунт, в законодавстві треба дуже багато спеціальних дозволів. І деякі власники, для того щоб обійти цю юридичну перепону, вирішують це питання простіше - просто беруть і везуть".

Про масштаби розкрадання Петро Левковський говорити не береться. А от негативні наслідки прогнозує. Шар макарівського чорнозему - не більше 30-ти сантиметрів. Його зняти - і земля не родитиме.

Правоохоронці про злодіїв знають більше. Принаймні, чимало вантажівок вже доправили на штрафмайданчики.

Микола Жукович, керівник ЦГЗ ГУ МВС в Київській області: "На сьогоднішній день вже єсть реально порушені кримінальні справи стосовно посадових осіб товариств із обмеженою відповідальністю у зв"язку з тим, що вони несанкціоновано вивозили ґрунт".

Окрім родючого ґрунту, крадуть і пісок, а деякі столичні підприємства ще й висипають на поля сміття та відходи. Такий собі бартер, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Київ залишить Україну без родючих земель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути