четвер, 25 жовтня 2007 20:11

Київ можуть залишити без тепла

Компанія "Київенерго" допускає перебої з теплопостачанням Києва у випадку, якщо Київміськдержадміністрація не компенсує компанії 185,9 млн. гривень збитків від виробництва теплової енергії, що виникла через низькі тарифи на її постачання.

Про це на прес-конференції заявив голова правління – генеральний директор "Київенерго" Борис Ященко, повідомляють Українські новини.

За січень-серпень через низькі тарифи на теплову енергію, які не дозволяють покрити собівартість її виробництва, збитки "Київенерго" склали 321,8 млн. гривень, з яких Київміськадміністрація компенсувала тільки 135,9 млн. гривень.

Таким чином, за словами Ященка, компанії доводиться працювати з дефіцитом оборотних коштів і залучати кредити для погашення боргів за поставлений природний газ (близько 70% у собівартості виробництва).

"Я упевнений, якщо ці збитки не компенсують, нам просто будуть обмежувати газопостачання... оскільки нам чимось буде платити за газ", – сказав він.

Тепер борг "Київенерго" перед компанією "Газ України" складає 26 млн. гривень, але він, за прогнозами Ященка, до кінця жовтня збільшиться до 50 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Київ можуть залишити без тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути