Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2008 15:49

Кияни виступлять на захист Аскольдової могили

У суботу, 19 квітня о 13.30 відбудеться протестна хода проти двох абсурдних забудов – скандально відомого будинку на Грушевського, 9а та забудови в Аскольдовому провулку. Про це повідомили в ініціативній групі "Збережи Старий Київ", яка є організатором акції.

Збір учасників – біля входу в Маріїнський парк з боку метро "Арсенальна". Використання на акції символіки будь-якої партії чи громадської організації не допускається, так само як передвиборча агітація.

Близько 14.00 подія увінчається театралізованим дійством біля Палацу дітей та юнацтва на вул. Мазепи (Січневого повстання).

Там почалося будівництво 18-поверхової висотки – монстра, що порушить ландшафт схилів Дніпра, зруйнує вид на унікальну пам`ятку – Києво-Печерську Лавру. Запланована забудова вражає своїми масштабами і завдасть Києву ще більшої шкоди, ніж монстр на Грушевського, 9а, будівництво якого обіцяв не допустити Президент Ющенко.

Нагадаємо, Україна вже ратифікувала Європейську ландшафтну конвенцію. Згідно з цим документом, ландшафт є ключовим елементом добробуту людини і суспільства, відіграє важливу роль у культурній, екологічній, природоохоронній та соціальній сферах.

Окрім того, будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом на схилі загрожує зсувом, тоді як безпосередньо внизу розташовані Аскольдова могила, пам"ятник апостолу Андрію та меморіал жертвам голодомору 1932-1933 рр.

Забудова ведеться впритул до найстарішого в Києві дитячого садка, повідомляє Музейний простір.

Зараз ви читаєте новину «Кияни виступлять на захист Аскольдової могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути