вівторок, 23 листопада 2010 13:23

Кияни виграли суд у забудовника з Гончара

Кияни виграли суд у забудовника з Гончара

22 листопада півторарічний процес забудовника "Інвестиційно-будівельна група" проти мешканців вулиці Гончара закінчився повною перемогою мешканців.

Про це повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

"У серпні 2009 року забудовник "ІБГ", що планує побудувати на Гончара, 17-23 елітний житловий комплекс "Fresco Sofia", у буферній зоні Софії Київської втретє подав позов проти мешканців цієї вулиці", - сказали активісти.

За їх словами, забудовник вимагав від суду визнати його право на будівництво і стягнути з активістів з вулиці Гончара 560 тисяч гривень компенсації за перешкоджання будівельним роботам.

"Більше ніж рік тривав процес над мешканцями. Під час процесу забудовник намагався серед іншого довести, що учасниці мирних акцій протесту Ірина Нікіфорова і Євгенія Бєлорусець брали безпосередню участь у руйнації двометрового залізобетонного паркану і керували краном. Щоб довести, що Ірина Нікіфорова сиділа за кермом крана, представник забудовника замовив фототехнічну експертизу, яка не змогла підтвердити це твердження", - сказали активісти.

"Під час засідання у понеділок 22 листопада суддя Шевченківського районного суду С.О. Зубков відмовив представнику забудовника у клопотанні щодо проведення повторної експертизи. Суд дуже швидко перейшов до дебатів і виніс своє справедливе рішення", - наголосили у "Збережи старий Київ".

Активісти нагадали, що ще в жовтні 2009 року ЮНЕСКО/ІКОМОС вимагав негайно зупинити будівельні роботи на вул. Гончара, 17-23. А в липні 2010 року саме через цю забудову Софія і Лавра мало не потрапили до так званого "Чорного списку".

Зараз ви читаєте новину «Кияни виграли суд у забудовника з Гончара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути