четвер, 06 грудня 2007 17:14

Китаєць за хабарі засуджений до страти

У Китаї колишній глава правління залізничної компанії Northeast Expressway Чжан Сяогуан засуджений до страти з відстроченням виконання на два роки за хабарництво, розкрадання коштів з держбюджету та інші випадки зловживання службовим положенням.

Вирок ухвалений судом проміжної інстанції міста Байчен в північно-східній китайській провінції Цзілінь.

За даними слідства, Чжан Сяогуан володів п"ятьма банківськими рахунками, на яких він зберігав $ 6,74 млн. Злочинець не зміг пояснити походження цих грошей, повідомляє "Інтерфакс".

За даними китайських ЗМІ, справа Чан Сяогуана пов"язана з розкритою в 2005 році справою Гао Шаня, колишнього голови відділення Банку Китаю в Харбіні (столиця північно-східної провінції Хейлунцзян). Слідство виявило тоді, що Гао Шань зняв з рахунків вкладників банку $ 134,76 млн. Ці кошти Гао Шань незаконно перевів до Канади, куди і сам потім втік разом зі своїм спільником Лі Дунчже.

В даний час обидва підозрюваних знаходяться в Канаді під арештом в очікуванні розгляду справ про їх екстрадицію в КНР.

Чжан Сяогуан був арештований в січні 2005 року по звинуваченню в розкраданні державних коштів саме у зв"язку із справою Гао Шаня. Суд над ним почався в Байчені у вересні 2006 року.

Процес був перерваний після затримання Дун Фана, колишнього генерального менеджера компанії Donggao Science and Technologies Oils, дочірньої структури Northeast Expressway. Дун Фан стверджував, що Чжан Сяогуан отримав від нього хабар на суму $ 1,35 млн. У зв"язку з цим слідство знов приступило до роботи.

Суд над Чжан Сяогуаном поновився в січні 2007 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Китаєць за хабарі засуджений до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути