пʼятниця, 18 травня 2007 16:33

Китаєць вбивав жінок, щоб влаштовувати одруження трупів

Китайська поліція заарештувала торговця трупами, який убив шість жінок, щоб продати їх тіла для дивного ритуалу, який носить назву "Весілля мертвих".

Заарештований був членом угрупування, що поставляло "наречених" сім"ям, що шукають мертвих дружин своїм померлим синам.

Спосіб "одружень" померлих є стародавньою традицією в деяких районах Китаю. Хоча звичай майже зійшов нанівець після приходу до влади комуністів в 1949 році, за повідомленнями, недавно він відродився в сільських районах.

Потойбічний шлюбний союз називається "Інь Хунь". Коли чоловік вмирає неодруженим або його вдова знову виходить заміж, сім"я покійного починає шукати йому подругу для потойбічного життя.

Як розповів заарештований, житель округу Ліньчжян провінції Хебей, він почав продавати тіла в 1998 році. Проте незабаром одна з його спроб розривати могили провалилася: він був спійманий поліцією і сів у в"язницю на два роки.

Тоді злочинець вирішив сам вбивати. Починаючи з минулого року, він завіз чотирьох жінок із затримками розумового розвитку у віддалені райони на своєму велосипеді, а потім задушив їх. Ще двох жертв він імовірно знайшов, найнявши їх як хатніх робітниць. Вбивати людей і продавати тіла виявилося легшим, ніж красти тіла з могил.

Убитих жінок злочинець продавав посередникам в провінціях Хенань і Хебей, кажучи їм, що жертви померли від захворювань, а родичі не забрали тіла.

Кожен труп приносив йому від 200 до 265 фунтів. Гроші вбивця копив, щоб відкрити компанію з розведення псів. "Я мріяв стати мільйонером, - заявив Сун журналістам. - Коли людина думає тільки про гроші, вона може зробити все".

Суна заарештували, коли сім"ї двох домробітниць повідомили про їх зникнення, і поліція встановила, що він найняв обидві через одне і те ж агентство. У справі затримано як мінімум ще троє торговців трупами.

Одруження для померлих особливо часто влаштовуються в період свята мертвих на початку квітня. У районах провінції Шаньси селяни вибирають відповідні скелети і влаштовують весілля, обмін подарунками, готують придане і урочисті обіди для сімей. В останні роки про подібні випадки повідомлялося в провінціях Хенань, Хебей і навіть в найрозвиненішій провінції материкового Китаю Гуаньдун.

В деяких випадках у небіжчика є "жива" дружина, але батьки померлого хочуть, щоб у сина була супутниця в потойбічному житті, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Китаєць вбивав жінок, щоб влаштовувати одруження трупів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути