пʼятниця, 21 березня 2008 08:44

Китайська поліція визнала застосування вогнепальної зброї проти учасників безладів

 Китайська поліція у неділю відкрила вогонь "з метою самозахисту" по учасниках безладів у повіті Аба (південно-західна провінція Сичуань). Про це повідомило агентство Сіньхуа з посиланням на поліцейські джерела. Четверо демонстрантів отримали поранення, йдеться у повідомленні.

Нападаючі підпалили поліцейську дільницю у центрі повіту Аба, атакуючи поліцейських за допомогою ножів, повідомляє Сіньхуа. Вони намагалися захопити табельну зброю поліцейських. Останні спочатку відкрили попереджувальний вогонь, проте це не зупинило  атакуючих.

Безлади сталися також у північно-західній провінції Ганьсу, у ряді районів якої компактно проживають тибетці, повідомило агентство Сіньхуа.

Тим часом держсекретар Кондоліза Райс подзвонила главі МЗС КНР Ян Цзечі і "попросила проявляти стриманість" при реагуванні на акції протесту у Тибеті. Про це повідомив на брифінгу для журналістів начальник прес-служби держдепартаменту Шон Маккормак.

За словами глави прес-служби, США вважають, що "зараз самий доречний момент для діалогу (Пекіна) з Далай-ламою".

Як відзначив  Маккормак, американське посольство у Пекіні добивається доступу до Лхасу і інших районів Тибету, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Китайська поліція визнала застосування вогнепальної зброї проти учасників безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути