Ексклюзиви
неділя, 30 грудня 2007 15:34

Китайці розшифрували генетичний код бамбука

Китайські генетики з університету лісового господарства провінції Чжецзян, які розшифрували генетичний код бамбука, зможуть не тільки реалізувати свою давню мрію - побачити його цвітіння, але і забезпечити великих панд хорошим харчуванням, повідомляє агентство Синьхуа.

Бамбук квітне украй рідко, всього один раз в 60 або 120 років, залежно від кліматичної зони, де він росте. Тому учений-ботанік, якщо він спостерігає зростання бамбука - від пагона до дорослого стану - рідко доживає до того моменту, коли бамбук починає квітнути, повідомляє Синьхуа.

Розшифровка генетичного коду бамбука, за повідомленням агентства, поставила китайських учених на поріг іншого важливого відкриття - досягнення частого і постійного цвітіння його пагонів.

Крім того, фахівці стверджують, що розшифровка генетичного коду допоможе вирішити дві інші практичні завдання, над рішенням яких б"ються біологи.

По-перше, одні з найрідкісніших тварин на Землі - великі панди, які люблять їсти саме квіти бамбука і розмножуються тільки тоді, коли в їх раціоні достатньо квітів цієї рослини, стабільно отримуватимуть їх улюблені ласощі, і тим самим їх популяція буде стабільно рости.

По-друге, постійне цвітіння бамбука допоможе сільському господарству збільшити збір врожаю рису, який є основою живлення більш ніж мільярдного Китаю, мовиться в повідомленні Синьхуа, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Китайці розшифрували генетичний код бамбука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути