Ексклюзиви
середа, 13 червня 2007 17:08

Китай заборонить здобувати золото в Тібеті

Влада Китаю заборонять здобувати золото в горах Тибету, щоб не піддавати регіон додатковим екологічним ризикам, повідомляє агентство AFP з посиланням на центральні ЗМІ Китаю. Гори серйозно постраждали від проведення гілки залізниці, що сполучає Тибет з Китаєм.
 
Передбачається, що окрім золота, на Тибеті також заборонять здобувати ртуть, миш"як і торф, оскільки при їх здобичі можуть бути забруднені води. Крім того, із-за здобичі торфу є ризик осушення заболочених територій.
 
Не дивлячись на ці поступки, остаточно екологічні проблеми, про які заявляли компанії по захисту навколишнього середовища і уряд Тибету, очолюваний Далай-ламою, вирішені не будуть.
 
Китай відкрив першу гілку залізниці на Тибет минулого року, значно спростивши перевезення вантажів і природних матеріалів. Тибет входить до складу Китаю з 1950 року. Проте з 1959 року в Тибеті є власний уряд на чолі з Далай-ламою, що не визнає влади з боку Китаю. Він намагається керувати гірською країною з Індії, вважаючи дії Китаю відносно жителів гір геноцидом.
 
У лютому 2007 року китайська преса повідомила, що новий етап геологорозвідки дозволив виявити більше шестисот потенційних родовищ металів, які допомогли б Китаю скоротити експорт природних ресурсів. www.lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Китай заборонить здобувати золото в Тібеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути