понеділок, 01 жовтня 2007 11:35

Китай виписав французам рекордний штраф за порушення патенту

 Китайський суд визнав французьку компанію Schneider Electric винною у використанні запатентованих місцевою Chint Group технологій. На Schneider Electric накладено штраф у 335 мільйонів юанів (близько 44 мільйони доларів).

Сума штрафу є рекордною для Китаю - ніколи ще суд не призначав такого "дорогого" покарання через порушення прав інтелектуальної власності.

Зазвичай при розгляді справ, щодо порушень патентів, китайські компанії виступають відповідачами, оскільки рівень піратської продукції тут є одним з найвищих у світі.

Французька компанія вже заявила, що розчарована вердиктом суду, проте як і раніше співробітничатиме з китайським правосуддям. У окремому позові вже Schneider Electric звинувачує Chint Group у використанні її запатентованих технологій.

Французи стверджують, що почали використовувати автоматичні вимикачі, через які і був суд, на початку 1990-х років, а китайська компанія - у 1999 році, пише британське видання The Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Китай виписав французам рекордний штраф за порушення патенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути