Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 12:49

Китай переніс відкриття для туристів Тибету

Китай передумав відкривати доступ до Тибету для туристів з 1 травня 2008 року. Причиною для цього стала нестабільність в регіоні, повідомив агентство AFP представник Бюро по туризму Тибету.

Коли туристи зможуть приїхати до Тибету, не повідомляється. За уточненими даними, потрапити на територію Тибету не можуть як зарубіжні туристи, так і мандрівники з Китаю.

Китай ввів фактичну заборону на відвідини Тибету туристами в березні 2008 року, після того, як в адміністративній столиці Лхасі почалися сутички прихильників незалежності Тибету від Китаю. Китайці попросили іноземних громадян покинути територію Тибету і пообіцяли надати туристам допомогу у виїзді з країни. 3 квітня офіційний Пекін оголосив, що туристи зможуть приїхати до Тибету вже 1 травня.

Повідомлення про перенесення термінів відкриття доступу до Тибету для туристів надійшли через декілька днів після того, як в 11 монастирях в прикордонній з Тибетом провінції Гансу, були виявлені склади з вибухівкою і вогнепальною зброєю. За версією представників китайської влади, ченці планували підняти збройне повстання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китай переніс відкриття для туристів Тибету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути