понеділок, 05 травня 2008 13:11

Китай оголосив загальнонаціональну тривогу через смертельний вірус

У Китаї оголошена загальнонаціональна тривога у зв"язку з розповсюдженням в країні ентеровірусу-71, від якого тільки в одному місті Фуян ( провінція Аньхой), померло 22 дитина, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на газету "Чайна дейлі".

Стало відомо, що в осередку інфекції - місті Фуян, за офіційними даними, налічується 3763 хворих.

Всього ж у п"ятнадцяти містах провінції ентеровірусом-71 заразилось більше 4,5 тис дітей, в переважній більшості - молодше 6 років.

За даними Міністерства охорони здоров"я КНР, є вірогідність подальшого розповсюдження інфекції в червні і липні.

Крім того, побоювання фахівців викликає той факт, що ентеровірус-71 вже перекинувся на низку інших районів країни, де також були зафіксовані сотні випадків зараження. Мова йде про провінції Хенань, Хубей, Чжецзян, Шеньси і Гуандун. У останньому регіоні від захворювання, викликаного ентеровірусом, вже померло троє дітей.

Нагадаємо, що 2 травня, представники органів охорони здоров"я Китаю повідомляли, що ще майже 600 дітей заразилися шлунково-кишковим вірусом, який забрав на той час вже життя 20 людей.

Захворювання у багатьох випадках супроводжується лихоманкою, головним болем, болями в черевній області, нудотою і блювотою. Проте при потраплянні в кров вірус здатний вражати різні органи, викликаючи серйозні, а іноді і смертельні захворювання, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Китай оголосив загальнонаціональну тривогу через смертельний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути