Ексклюзиви
четвер, 13 листопада 2008 08:59

Кістковий мозок вилікував людину від СНІДу

Німецькі лікарі повідомляють, що одного пацієнта вдалося вилікувати від СНІДу пересадкою кісткового мозку донора, який мав генетичну захищеність від вірусу імунодефіциту людини.

Науковці з Берліну говорять, що у пацієнта, який страждав на лейкемію та СНІД, з часу зробленої операції два роки тому не виявили щодних ознак хвороби.

Очікується, що ці результати сприятимуть поглибленню вивчення генетичної терапії як способу лікування хвороби.

Хворий, що лікувався у лікарні Черіте в Берліні, - 42-річний американець, який зараз проживає в Німеччині. Заражений СНІДом він був вже 10 років.

"Після 20 місяців з моменту вдалої операції на пересадку ніякого вірусу у пацієнта виявити не вдалося," - зазначили працівники клініки.

Проте провідний науковець доктор Ендрю Бедлей попереджає, що для підтвердження відсутності у чоловіка вірусу необхідно зробити набагато більше тестів.

На сьогодні один з 1.000 європейців та американців має вроджену генетичну мутацію, яка не дозволяє вірусу імунодефіциту людини вразити його клітини, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Кістковий мозок вилікував людину від СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути