Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2007 15:34

Кинути палити допоможуть звичайні продукти

Спеціальна антинікотинова дієта може допомогти в боротьбі з курінням. За словами фахівців з Університету Дьюка в штаті Північна Кароліна, існує цілий ряд продуктів, які погіршують смак тютюну. Серед двохсот дев"яти курців було проведене опитування. Дев"ятнадцять відсотків респондентів повідомили, що смак сигарет серйозно погіршують молоко і молочні продукти.

Ще чотирнадцять відсотків опитаних заявили те ж саме про напої без кофеїну, таких як вода або сік. На думку шістнадцяти відсотків курців, неприємний осад в роті залишають овочі і фрукти. Більшість учасників дослідження заявили, що практично всі дієтичні продукти і напої негативно позначаються на смакові тютюнового диму.

Разом з тим, сорок чотири відсотки опитаних відзначили, що алкоголь додає додатковий аромат сигаретам. Сорок п"ять відсотків сказали, що палити приємніше після кави, чаю або кока-коли. А одинадцять відсотків оголосили, що м"ясо здатне поліпшити смак тютюнового диму.

"Прийнято вважати, що пристрасть до сигарет пояснюється в основному нікотиновою залежністю, проте в ході нашого дослідження було встановлено, що багато людей в курінні приваблює не стільки це, скільки смак або запах сигаретного диму і навіть ефект, який курець справляє на оточуючих", - заявив психолог Джозеф Маклернон, один з авторів дослідження, повідомляють Дні.ru.
     
Зараз ви читаєте новину «Кинути палити допоможуть звичайні продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути