Ексклюзиви
вівторок, 01 травня 2007 12:32

Кількість загиблих від терактів людей зросла майже на половину

Згідно з доповіддю Держдепартаменту США про терористичну активність в країнах світу в 2006 році, кількість терактів в порівнянні з 2005 роком зросла на 25 відсотків, а число загиблих в результаті цих нападів збільшилося на 40 відсотків, повідомляється на офіційному сайті американського відомства.

Так, минулого року було здійснено 14338 терактів, що на 3185 більше, ніж в 2005 році. Основна частина нападів терористів припала на Ірак і Афганістан, де загинули 13340 чоловік, що на 40 відсотків (5800 чоловік) більше, ніж в позаминулому році. Всього ж жертвами терористичних атак по всьому світу стали майже 20,5 тисяч чоловік.

Держдеп США також відзначив і зміну тактики нападів терористів в Іраку. Вони стали частіше захоплювати заручників (кількість викрадень збільшилася на триста відсотків), оскільки психологічний ефект від цих акцій вищий. Крім того, почастішали випадки використання хімічної зброї, зокрема, хлору.

Американське зовнішньополітичне відомство в своїй доповіді особливо виділило Іран, який названий "головним посібником" тероризму на Близькому Сході і в Іраку, де, як відмічено в документі, спонсоровані Тегераном радикальні угрупування шиїтів здійснюють напади на суннітів, урядові війська і армію США.

Крім близькосхідного регіону найчастіше крупні теракти здійснювалися в Південній Азії, а також в Африці, де продовжуються конфлікти в суданському Дарфурі і Нігерії. Разом з тим, Держдеп відзначає і деяке поліпшення міждержавної співпраці у сфері боротьби з тероризмом, що сприяло запобіганню ряду нападів, наприклад, вибухів трансатлантичних авіалайнерів на їх шляху з Великобританії в США, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих від терактів людей зросла майже на половину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути